Спорт

Барселона - Реал (Мадрид) 2:1: Каталунците на върха в Ла Лига с 12 точки пред мадридчани

От Euronews България Euronews България
Spain Soccer La Liga AP (3)

Барселона погледна смело към титлата в Ла Лига, след като победи "Реал" (Мадрид) с 2:1 в голямото дерби на Испания. Каталунците взеха трите точки от  "Ел класико", за да се откъснат на 12 точки пред действащия шампион.

Кралският клуб откри резултата чрез автогол на Роналд Араухо още в деветата минута, но след това "Барселона" обърна срещата в своя полза. Сержи Роберто бе точен в 45-ата минута, а резервата Франк Кесие донесе успеха за "блаугранас" в добавеното време на срещата. В 81-та минута гол на Марко Асенсио бе отменен, заради засада.

Каталунците печелят за трети пореден път срещу "Реал" в рамките на малко над два месеца. През януари те се наложиха с 3:1 в мач за Суперкупата на Испания, а в началото на март взеха и първия полуфинал в Купата на краля.

В първенството играчите на Шави не бяха печелили от една година срещу големия си съперник, когато триумфираха с 4:0 на "Сантяго Бернабеу".

Така Барселона печели още по-голяма преднина на върха от 12 точки, като до преди срещата с "лос бланкос" тя бе 9. В следващия кръг те ще гпстуват на Елче, докато Реал ще приеме на Бернабеу отбора на Валядолид.

 

Още спортни новини вижте във видеото: