Euronews Сега

Франция - Хърватия 0:1: "Ватрените" изхвърлиха "петлите" от Лигата на нациите с историческа първа победа над тях

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 06 14 123405

Отборът на Хърватия изтръгна победата срещу Франция с 1:0 като гост в двубой от група 1 на Дивизия А в Лигата на нациите. Това беше първи успех на хърватите над Франция в историята, като по този начин "ватрените" лишиха "петлите" от възможността да защитят титлата си в турнира.


До този мач "петлите" имаха шест победи над Хърватия, а три пъти победител не беше излъчен. Двубоят между двата тима беше повторение на финала от световното първенство през 2018 г., който французите спечелиха с категоричното 4:2. Единственото попадение в мача, предрешило крайния изход дойде от дузпа. В 4-ата минута се стигна до наказателен удар за гостите след нарушение на Ибрахима Конате срещу Анте Будимир. Ситуацията беше прегледана с ВАР и в крайна сметка реферът показа бялата точка. Зад топката застана Лука Модрич, който реализира хладнокръвно. След почивката французите имаха териториално превъзходство, но така и не успяха да стигнат по попадение, а в крайна сметка загубиха.


Така Франция остава на четвъртото място в групата си с 2 точки, докато хърватите излязоха втори със 7. Дания пък е лидер с 9 пункта. Това означава, че "петлите" нямат шанс да достигнат до финалната четворка и на практика Лигата на нациите ще имат своя нов носител на трофея.


Още спортни новини вижте във видеото: