Общество

Братът на издирвания Емил Боев: Със сигурност има чужда намеса в изчезването му

От Юлиян Стоянов Юлиян Стоянов Репортер

Няма и следа от изчезналия Емил Боев. Изминаха 47 дни от началото на издирвателната операция, но 25-годишното момче остава в неизвестност. Въпреки това семейството му не губи надежда, а десетки доброволци се включват в издирвателната операция всяка седмица.

„На този етап ми е трудно да повярвам, че е изчезнал сам, било то умишлено или не, защото щяхме да го намерим отдавна. Вариантите не са много на този етап. Със сигурност е имало някаква чужда намеса, изхождайки логически.“

Това каза за Euronews Bulgaria Мартин Боев – брат на изчезнали преди 47 дни Емил Боев.

Единствената следа, която имаме, беше видеото, където той е покрай ранчо в горите около Перник. Това беше последният път, когато Емил беше видян, на третия или четвъртия ден от изчезването му.

„За съжаление нямаме нищо ново вече поне месец. Продължаваме с това, което правихме досега – обхождаме Перник, опитваме се да проверим и в езерата. Правим всичко по силите си“, обясни Мартин.

По неговите думи брат му няма врагове и начинът му на живот не е такъв, че да предполага, че някой би искал да му навреди.

Не е имало спречкване с неговия най-добър приятел, а счупването на стъклото на прозореца на колата не е било с някакви лоши намерения, каза още Мартин.

Той сподели още, че се забелязва голяма разлика в поведението на Емил между последните два записа, на които е бил видян, като на последния тръгва в посока, в която няма никаква логика.

След обявяването на наградата от 100 000 лева за намирането на Емил, сигналите досега са били едва 20, за съжаление, по нито един от тях не е намерен изчезналия младеж.

Мартин призова хората, които изпращат сигнали да ги придружават със снимки, за да помогнат на усилията на семейството.

Целия разговор вижте във видеото.