Избори 2023

Атанас Зафиров: БСП ще има значително по-добър резултат спрямо социологията

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

„Тези социологически проучвания, които вървят в момента и облъчват българското население, са манипулативни. Сигурен съм, че ще има големи изненади на 2 април. Основания за това ми дава и все по-ясното разграничение между партиите на войната и партиите на мира. При всички положения БСП ще има значително по-добър резултат от този, който получаваме (в социологическите прочувания – бел. ред.).“

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria зам.-председателят на БСП и водач на кандидат-депутатските листи на партията в областите Враца и Хасково Атанас Зафиров.

Той добави, че след изборите от партията ще проведат вътрешно допитване на своите членове и симпатизанти за бъдещите си действия.

„Издаването на заповед от Международния наказателен съд в Хага за арест на руския президент Владимир Путин е притеснително, защото води до допълнителна ескалация на конфликта и обезсмисля макар и плахите опити за намиране на мирно решение чрез посредничеството на трети държави“, коментира Зафиров.

„Подобен подход взривява в зароди търсенето на мирни решения, води до ескалация на конфликта и в крайна сметка губи цяла Европа“, добави той.

Даването на оръжия за Украйна ни прави страна в конфликта – едно от първите неща, които ще предложим в следващото Народно събрание, е това да спре.

„От близо 2 години България функционира като страна и форма на управление по ръба на конституцията. България се ръководи от служебни правителства, които на практика не са избирани от никого, не се контролират от никого и могат да правят каквото си искат“, коментира Зафиров.

Според Зафиров сензори и камери по границата с Турция няма да спрат мигрантите по пътя ѝ през България.

„Пращаме неподготвени хора по границата. Мигрантският натиск ще се засилва. Лицемерното поведение на партиите в последния парламента направиха така, че разумните и крайно необходими промени в Наказателния кодекс, които бяха предложени от БСП за България за повишаване на наказателната отговорност, пълна конфискация на имуществото, 20 години затвор за хората, ангажирани с този бизнес, не бяха приети“, коментира Зафиров.

Армията трябваше отдавна да бъде разположена по границата, смята политикът от БСП.

Целия разговор вижте във видеото.