Избори 2023

Георг Георгиев, ГЕРБ-СДС: Предлагаме почтеност – липсата ѝ ни доведе до пета предизборна кампания

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Време е за предизборните интервюта в PrimeTime. Всяка вечер в предаването ви показваме гледните точки на петте формации, които според последното проучване на агенция “Маркет линкс” ще намерят място в 49-ото Народно събрание. Какви са техните отговори на най-важните въпроси пред България? Ред е да ги чуем от коалицията ГЕРБ-СДС. Наш гост е водачът на листата им в Перник - Георг Георгиев. 

 

Ето какво каза той:

Предлагаме почтеност – най-краткото, което мога да формулирам, е това. Защото, от видяното до момента и причините, които доведоха до това да се намираме в ситуация на пета предизборна кампания, е именно липсата на почтеност. Липсата на честност, липсата на политика изобщо – във вида, в който я познавахме до 2021 година, предизвикаха тази криза, в която държавата попадна.

Смятам, че всичко, което „Продължаваме промяната“ генерира като кризи, проблеми, недоверие в обществото, противопоставяне, скандали, липса на какъвто и да е управленски капацитет, са сред всички онези основания, които българските избиратели могат да намерят на 2 април, за да подкрепят именно ГЕРБ-СДС – ако искаме в държавата отново да се възцари онази устойчивост, с която разполагахме преди две години.

България първо трябва да знае какви избори вече е направила. За нас взимането на страна се е случило още през 2004 година. Независимо от това, че тогава светът, Европа, беше в мир, ние сме направили своя стратегически избор за това към коя политическа, военна организация принадлежи нашата лоялност – именно НАТО, и след това 2007 година ЕС. Това, че последното редовно правителство допусна изобщо двоумение в позицията на България по отношение на геополитическата ѝ ориентация, е единствено поредната грешка, която беше допусната.



Цялото интервю вижте във видеото.