Свят

Хиляди евакуирани заради наводнения в Калифорния

От Лора Карамфилова Лора Карамфилова Международен редактор

Проливните дъждове, които паднаха над централната част на Калифорния през последните дни, причиниха сериозни наводнения и щети. Близо 9 хиляди души бяха евакуирани от домовете си. Град Пахаро, известен с насажденията си от ягоди, е най-засегнат. Там дигата на реката е пробита на две места, което на практика превърна града в езеро.

 

Жителите на Пахаро са малко уплашени. Повечето обаче са останали по домовете си и се опитват да живеят по същия начин, както досега, все едно нищо не е станало.

Мери

Земеделските земи в Пахаро са изцяло под вода. Местните споделят, че проблеми с дигата има от години, като последно е подсилвана през януари.

 

За първи път ставам свидетел на наводнение. Моите родители живеят тук от 1995 г., така че за тях е познато усещане. Те се бяха подготвили затова се справяме.

Джорбелит

Синоптиците предупредиха за още проливни дъждове до края на седмицата. От месеци в различни части на Калифорния се редуват природни аномалии като триметров сняг в южните части на щата, наводнения и ураганен вятър.