Euronews Primetime

Кирил Петков: България има шанс, мафията току-що загуби коалиционния си партньор

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Кирил Петков

Поздравявам ги (напусналите ИТН – бел. ред), тези хора са наистина смели. България има шанс, мафията току-що загуби коалиционния си партньор. Това каза премиерът Кирил Петков на извънредна пресконференция по случай заявената подкрепа за правителството от страна на депутати от ИТН. Минути по-рано министърът на спорта в оставка Радостин Василев също свика пресконференция, на която хвърли тежки упреци към лидера на ИТН Слави Трифонов.

Днес стана ясно, че този вододел, за който говорехме, е тук: вододелът между завзетата държава от мафията и България на свободните хора, България на хората, които виждат едно добро бъдеще за децата си, България на тези, които разчитат, че държавата ще работи за тях.

 

Искам да благодаря за смелостта, огромната смелост на хората: - на Радостин Василев – министърът, който в последните 6 месеца наистина се бореше с всичките си сили, за да пребори мафията в спорта, въпреки че нямаше подкрепа от КПКОНПИ заради нежеланието на Слави Трифонов и на неговите няколко аватара, както той се изрази, да му помогнат; - на Иво Атанасов; - на Георги Георгиев, (който каза „не е нормално, когато се раздават над 1 милиард в ремонтни дейности в МРРБ, 40% от оценката да не е свързана с цената“). С други думи, всяка една поръчка да може да бъде нагласена. Ние тогава казахме твърдо „не“ и това беше и първият раздел между ИТН и ПП; - на Николай Радулов, Деян Петков, Светлин Стоянов - България и нейната история винаги е зависела от смели хора.

Кирил Петков, министър-председател

„Днес аз видях пред екрана едни наистина смели хора, които знаят, че тяхната лоялност не е към задкулисния певец с неговите 20-годишни приятели Орлин Алексиев и компания, и който се оправдаваше 20 пъти вчера или колко пъти каза, че няма нищо със завладяната турска граница, за която колегата до мен ходи с НСО, защото го заплашват. Само че по една случайност тяхното дърпане на министрите стана точно тогава, когато тази граница беше изчистена обратно и беше дадена обратно на държавата“, каза още премиерът Петков.

Цялата пресконференция вижте във видеото: