Добро Утро, Европа

Свилен от „Остава“: След концертите ми се чувствам полетял

От Диана Радева Диана Радева Водещ

„След концертите ми се чувствам полетял, някак си по-добре.“ Това сподели за зрителите на Euronews Bulgaria Свилен Ноев, вокалист на „Остава“, представяйки новият сингъл на групата – „Клише“, част е от последния им албум „Кислород“.

 

Ето какво още каза той:

По-голямата част от видеото е на нашия режисьор „Бащата“. Баща му е искал да става режисьор. Дълго време говорихме как да ни направи клип с малка камерка. Аз сега само се фукам с клипа, а той свърши всичко. Той харесва „Остава“ и се получи приятно видео. Надявам се да работим и по други парчета с него.

Понеже в текста има много различни ситуации, има един момент в който се пее „Когато губя контрол, и няма рок енд рол“ е сложил едни дядовци, които играят танци. Много е забавно.

Имаме хубави парчета от последния албум и си ги пускаме на сингли.

Понякога ми хрумват такива думи, които изпъкват пред другите. Така ми дойде и припевът. Има малка закачка лирическият герой с отсрещния човек, има молба той да е един милион неща за него, пък клишето всъщност да е любовта.

В София се оказва, че освен хората трябва да харесват групата, трябва да харесват и мястото. Даваме адски много енергия и финанси да го рекламираме, а места като едно в което бяхме онзи ден, то веднага се продаде само. Така че... колеги музиканти, внимавайте къде свирите.

Жена ми е много щастлива да идва с мен по концерти, дори и на 8 март. Момчето при което свирихме ми каза преди последния ни концерт, хората пак ще плачат довечера, и плакаха. Не, че парчетата ни са тъжни, а просто ти става мило. И на мен ми е много приятно като предизвикваш някаква емоция. А и тези хора си дават парите, не идват на безплатни концерти, и идват и плачат.

Лятото имаме пет открити концерта, които са стандартни концерти в летни театри в Бургас. Имаме и в Русе, Пловдив, Варна, ще ги обявим по социалните мрежи да не объркаме нещо.



Цялото интервю вижте във видеото.