Euronews Сега

Руски бизнесмени поеха McDonald's, преименуван на „Вкусно и точка”

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 06 13 125345

Бившите ресторанти на „Макдоналдс” в Русия вече имат нов собственик. Те са преименувани на „Вкусно и точка“, каза новият стопанин на веригата при повторното й отваряне в неделя. Новото име е „Вкусно и това е“, съобщи Олег Пароев, генерален директор на новата група. Новият собственик на веригата, заяви, че в компанията работят 50 000 души, които ще запазят работата си.

 

Някогашните ресторанти на Макдоналдс в Москва отвориха врати отново в неделя под нова руска собственост и с ново име: „Вкусно и точка“, което се превежда като "Вкусно и това е".

15 ребрандирани ресторанта отвориха врати в столицата, след като като компанията майка гигантът за бургери оттегли дейността си заради нахлуването на Русия в Украйна.

 

Нашата цел е гостите ни да не забележат разлика нито в качеството, нито в обстановката. Корпорацията ме помоли, на първо място, да запазя числеността на персонала, да осигуря работа на хората. Това и ще направя. Искам да обещая, че в най-близко бъдеще ще имаме достоен заместител на някои продукти като Биг Мак, които съм сигурен, че ще се хареса на нашите потребители.

Олег Пароев, генерален директор на "Вкусно и точка"

Един от първите открити ресторанти е на Пушкинския площад, където през 1990 г. е открит първият руски McDonald's. Собствениците на веригата обещават на посетителите да запазят познатата атмосфера, въпреки че някои типични за McDonald's имена ще изчезнат от менюто. Те ще запазят стария си интериор на McDonald's, но ще премахнат всички препратки към старото му име. Собствениците на веригата казват, че целта им е била да задържат хората на работа. В момента в компанията работят 51 000 души.