Свят

В Северна Корея тренират за противодействие в реални военни действия

От Елеонора Христозова Елеонора Христозова Журналист

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е наблюдавал артилерийско учение с дъщеря си, съобщиха държавните медии в страната. Той заявил, че целта е да има две стратегически мисии - първо, да възпират войната и второ, да поемат инициативата във войната.

Ким Чен-Ун е издал заповед на армията да засили ученията, за да е подготвена за „истинска война“, съобщиха държавни медии в страната. Той е издал заповедта, след като е наблюдавал артилерийско учение, което доказало способността на страната да противодейства в условията на „истинска война“.
Северна Корея изстреля вчера балистични ракети с малък обсег от западното си крайбрежие, съобщи южнокорейската армия и добави, че анализира вероятността Северът да е изстрелял няколко ракети едновременно от един и същ район.

Севернокорейската информационна агенция предаде, че военна част, обучена за „ударни мисии“, е изстреляла мощен залп по цели в морето и е демонстрирала способността си „да противодейства в истинска война“. Ким Чен Ун е инспектирал действителната бойна готовност на осма щурмова рота.

Той е изтъкнал, че щурмовите военни подразделения трябва да са прецизно подготвени до съвършенство за изпълнение на двете си стратегически мисии. Първата – за възпиране на война, и втората – за поемане на инициативата във война, което ще се осъществи чрез непрекъснато засилване на различни симулативни тренировки за истинска война.

Последното ракетно изстрелване от Северна Корея беше извършено в навечерието на мащабните съвместни военни учения „Щит на свободата“ на САЩ и Република Корея.