Спорт

ЦСКА-София - Локомотив Пловдив 1:1: "Армейците" изпуснаха дузпа и прекъснаха серията си от четири поредни успеха

От Euronews България Euronews България
Sport (1)

Локомотив Пловдив спря победния път на ЦСКА-София, след като двата тима завършиха наравно 1:1 на стадион "Българска армия" в мач от 22-ия кръг на родното първенството. Лидерът в първенството прекъсна серията си от четири поредни успеха и също така за втори път в последните три мача на "Българска армия" не спечели.

Двубоят започна отлично за "армейците", които поведоха още в 9-та минута, когато Дюкенс Назон със силен удар прати топката във вратата на Динко Хоркаш. "Смърфовете" изравниха в 41-та минута. Капитанът на тима Димитър Илиев изведе добре Ерик Сорга и нападателят на пловдивчани се разписа с удар по земя. Първоначално попадението бе отменено заради засада, но след проверка от ВАР голът бе зачетен.

И двата тима имаха претенции за дузпа, които бяха подминати, но домакините все пак получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар в 87-та минута за нарушение на Мартин Паскалев срещу Маурисио Гарсес. Капитанът на "червените" Юрген Матей обаче намери страничния стълб от бялата точка и в крайна сметка двата тима поделиха точките.

След тази среща "армейците" водят с четири точки пред шампиона Лудогорец, но "орлите" могат да се доближат на точка от своя конкурент, ако вземат домакинството си на Пирин. Локомотив Пловдив заема четвърто място в класирането с актив от 38 точки.

 

Арсенал - Борнемут 3:2: Нова късна драма за Микел Артета и неговия състав, който запази преднината си на върха

"Арсенал" продължава преследването на титлата във Висшата лига и постигна нов важен успех, надигравайки "Борнемут" с 3:2 в мач от 26-я кръг на Премиър лийг. Лидерът в таблицата обърна двубоя, след като изоставаше с 0:2 до 62-та минута. Победният гол за лондончани отбеляза Рийс Нелсън в седмата минута на добавеното време, а в хода на двубоя "артилеристите" отправиха общо 30 идара. С тази победата "Арсенал връща аванса си от пет точки пред шампионата Манчестър Сити.

"Черешките", които са в зоната на изпадащите, поведоха в резултата само 11 секунди след първия съдийски сигнал  с гол на Филип Билин. До края на първата част доминацията на "Арсенал" бе пълна, като домакините владееха топката в 85 процента от времето. Гол обаче не падна, а  Леандро Тросар напусна контузен. В 57-ата минута "Борнемут"удвои преднината си, когато Маркос Сенеси се разписа с глава от ъглов удар.

Томас Партей обаче бързо върна "топчиите" в двубоя. Бранителят Бен Уайт направи резултата 2:2 в 70-та минута, а в самия край Нелсън донесе така ценните три точки за лондончани, след като се почви на терена като резерва.

По този начин Арсенал постигна трети успех с гол след 90-та минута в последните седмици и отново излезе с пет точки пред втория в класирането Манчестър Сити. Борнемут е на предпоследната позиция с актив от 21 пункта.