Спорт

„Гражданите“ се доближиха до върха, докато „черно-белите“ продължават колебливата си форма

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Phil Foldon Facebook Premier League Снимка: Facebook/Premier League

Манчестър Сити победи с 2:0 Нюкасъл на „Етихад Стейдиъм“ в двубой от 26-ия кръг на Английската Висша лига и поне временно се доближи само на две точки от лидера Арсенал. През август Нюкасъл и Манчестър Сити направиха зрелищно 3:3 на „Сейнт ДжеймсисПарк“, но днес определено "сините" нямаха намерението да се разделят с три точки.

Шампионите демонстрираха изключителна ефективност и реализираха два гола с три точни удара в мача. Фил Фоудън откри още в 15-а минута след като проби в наказателното поле на "свраките". Фоудън стреля от близка дистанция, а топката рикошира в Свен Ботман и влезе в близкия ъгъл.  В 67-ата Бернардо Силва, който се появи две минути преди това на мястото на Кевин Де Бройне, удвои преднината на "гражданите".

След като в игра влезнаха Александър Исак и Алан Сен Максимен „свраките“ имаха няколко добри възможности, но не успяха да ги оползотворят и записаха пети пореден мач без победа в първенството. Тимът на Еди Хау остава на петото място, като в момента е на четири точки от четвъртата позиция, макар и с мач по-малко от Тотнъм. В следващия кръг "джордитата" ще гостуват на Молиньо срещу Уулвърхемптън, докато Сити ще срещне Кристъл Палас на Селхърст Парк.

Още спортни новини вижте във видеото: