Общество

Отложиха делото за побоя над Пендиков

От Euronews България Euronews България

Съдът в Охрид отложи за 5 април делото за побоя над секретаря на секретаря на българския културен клуб „Цар Борис III“ в Охрид Християн Пендиков. Отлагането е по молба на защитата на обвиняемия, която поиска допълнително доказателства от прокуратурата, съобщи БГНЕС.

От обвинението съобщиха, че все още не е ясно кога пострадалият ще може да се яви пред съда. Пендиков в момента се намира в България.

„Ние не знаем кога ще може Пендиков да присъства, защото има медицински причини“, съобщиха още от Прокуратурата.

Председателят на съда Боян Мартиноски заяви, че срещу обвиняемия е заведено дело за побой поради омраза и нанесени тежки телесни повреди.

Съгласно процедурата Пендиков ще трябва да разпознае нападателите и поради тази причина Прокуратурата в Охрид е изпратила искане да се установи връзка с пострадалия.

Единственият подсъдим засега за побоя над Пендиков на 19 януари е Илия Спасески – член на клуба по карате в Охрид „Кун-су-то“ и професионален състезател по жиу-жицу. На 19 януари 21-годишният мъж нанесъл в гръб поредица от жестоки удари на Християн Пендиков. Според разкази на очевидци, както и на самия Пендиков, нападателите са били общо трима, като македонският българин е разпознал двама от тях.

На 22 февруари полицията в Охрид съобщи, че е задържала 23-годишния Б.А. от Битоля, който е вторият заподозрян нападател.