Добро Утро, Европа

Зеленски приветства новия пакет санкции на ЕС срещу Русия

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Украинският президент приветства 10-ия пакет от санкции на ЕС срещу Русия и го определи като мощен наказателен инструмент, насочен срещу военната промишленост на страната агресор.

 

Ще продължат да се въвеждат санкции, така че нищо да не остане от потенциала на руската агресия. В десетия пакет има нови санкционни стъпки срещу отбранителната индустрия и финансовия сектор на терористичната държава и срещу пропагандаторите, които удавиха руското общество в лъжи и се опитват да ги разпространяват по целия свят. Но няма да успеят.

Володимир Зеленски – президент на Украйна 

Най-новите санкции на Европейския съюз включват още 87 лица и 34 организации, които според Зеленски са допринесли по един или друг начин за войната на Русия срещу Украйна. Сред тях е "Алфа банк", смятана за най-голямата частна финансова институция в Русия.

В списъка фигурират също заместник-министри, руски правителствени служители, хора, отговорни за депортирането и принудителното осиновяване на украински деца, добавени са и още депутати от Съвета на федерацията на Русия.

 

Нашата резолюция, приета от Общото събрание на ООН, даде много добър дипломатически тласък тази седмица. Резолюцията за мира и за териториалната цялост на нашата държава и защитата на международното право срещу руската агресия. Същността на нашата формула за мир се превръща в основа на конкретни международни политически и правни решения, които се подкрепят от мнозинството от света.

Володимир Зеленски – президент на Украйна 

Украинският президент отново настоя за наказателни мерки срещу ядрената индустрия на Русия. В Туитър той написа, че страната му очаква конкретни, "решителни стъпки" срещу руската държавна корпорация "Росатом" и руската ядрена индустрия като цяло.