Годината на Войната

#ГодинатаНаВойната в мрежата на Euronews

От Euronews България Euronews България
Banner 24Th

Преди една година режимът на Владимир Путин удари Украйна. Така удари Европа и целия свят.

Какво се случи през изминалите 12 месеца? Как войната промени нас и света, в който живеем? Има ли изход от най-тежката криза в сигурността на Европа след Втората световна война?

На тези и още много въпроси търсим отговор в специалната едночасова новинарска програма, посветена на годишнината от началото на войната в Украйна.

24 февруари, 20 часа, в ефира на Euronews и Euronews Bulgaria!

Специалната продукция на Euronews и мрежата от филиали на телевизионната мрежа e под егидата на Euronews България. От няколко държави, на няколко езика, през различни перспективи - "Годината на войната" ще представи задълбочен анализ, експертни разговори, гледни точки и прогнози от всеки регионален филиал и глобалната централа на Euronews.

Наред с актуалните новини и хронологията на войната в Украйна, ще представим актуалната картина чрез кореспонденциите ни пряко от Украйна. Своята перспектива към войната и нейното наследство в Европа година по-късно ще споделят и главните редактори на Euronews.

Какво още – разказва Марина Стоименова, главен редактор на Euronews България:

"Измина една година, откакто се събудихме с новината, че в съседство има война. През следващите 12 месеца последиците от войната засегнаха всички ни, по един или друг начин. С колегите ми от филиалите на Euronews в Грузия, Румъния, Албания и Сърбия търсим отговорите на всички въпроси, които не спираме да си задаваме оттогава. Ще ви покажем каква е ситуацията в Украйна в момента с нашите кореспонденти Анастасия Димитрова и Александър Шопов в Киев. А Саша Вакулина, която беше един от първите журналисти там, когато паднаха първите бомби, ще сподели спомените си и анализа си има ли изход от ситуацията."

Франсоа Шиняк, директор на редакцията на "Филиали":

"Новото издание на тази междуфирмена програма за пореден път демонстрира влиянието на мрежата, която със силата на своите редакционни инструменти позволява на широката аудитория да се възползва от приноса на петте редакции, работещи заедно около руско-украинския конфликт, за да предложат разнообразни, красноречиви и винаги актуални журналистически перспективи".

"Годината на войната" ще се излъчва по Euronews от 24 февруари и ще бъде достъпен както на ефирни, така и на цифрови платформи.

Регистрирайте се в събитието във Facebook : https://fb.me/e/3lEh5Xxf6