Спорт

ЦСКА-София обяви нов акционер в клуба

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
CSKA BGNES Снимка: БГНЕС, архив

ЦСКА-София обяви промени в собствеността на клуба. Фондация "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука" придобива 40% от акциите на "червените", което означава, че ще разполага с толкова, колкото има и Гриша Ганчев. Останалите 20% са притежание на Христо Стоичков. Припомняме, че в началото на февруари Юлиян Инджов официално прехвърли своя дял акции на Ганчев, което автоматично превърна втория в мажоритарен собственик. В ръководството на "армейците" влиза и нов изпълнителен директор - Стоян Орманджиев. От "Армията" са категорични, че първи приоритет остава построяването на нов модерен стадион.

"Вярваме, че идването на новите съсобственици ще допринесе за още по-доброто развитие на клуба, ще внесе още по-голяма стабилност в ЦСКА и ще ни помогне да продължим по правилния път, който сме поели. Първи приоритет на новото ръководство остава построяването на новия модерен стадион, който напълно да отговаря на стандарта на ЦСКА. Нито един компромис няма да бъде направен с тази кауза, приета присърце от всички акционери в ЦСКА.", се казва в съобщението на "червения" клуб.

В четвъртък от 10:00 часа Филип Филипов и Стоян Орманджиев ще дадат съвместна пресконференция, на която ще внесат допълнителни подробности около промяната.

Още спортни новини вижте във видеото: