Спорт

От ЦСКА-София обявиха: Стадион "Българска армия" най-после е наш

От Euronews България Euronews България

Съвместното дружество с държавата е факт. ЦСКА придоби собственост върху стадиона си!“ Това обявиха от ЦСКА-София по повод процедурата за придобиване на правото на собственост върху стадион „Българска армия“ в столицата.

„Армейци, след дълги години обещания и нарушаването им, тежки процедури, надежди и разбиването им, промени в плановете и какви ли още не перипетии най-великият футболен клуб в България придоби собственост върху дома си. Собственост, която ни се полага, но по една или друга причина не ни беше давана“, пишат от „червения“ клуб.

 

Съвместното дружество между клуба и държавата е официализирано, се казва още в съобщението. От ЦСКА-София благодарят на спортния министър Весела Лечева „за политическата далновидност и създаването на най-важната предпоставка за изграждането на съвременен стадион в центъра на София, който да е на разположение за талантите на България“.

„Благодарим на всички, които не се усъмниха в искреното ни желание да сбъднем тази наша, обща мечта. На скептиците искаме да кажем само едно – ЦСКА не може да бъде сломен“, заявяват „червените“.