Политика

Харалан Александров: Розовият сън е на път да завърши като кошмар

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 06 10 112310

Управлението, което започна като розов сън, с еротичен елемент, е на път да завърши като кошмар. Това каза в „Добро утро, Европа“ социалният антрополог Харалан Александров.

Според него обаче не е добре да има предсрочни избори. Той е съгласен с твърденията, че предстои хаос. С една уговорка – вече сме в хаос, каза Александров.

По неговите думи последните месеци на това управление са белязани със забележителна некомпетентност от гледна точка на базови управленски принципи. Всяко действие на правителството генерира хаос и кризи, убеден е социалният антрополог..

Изходът от хаоса е или рязко поумняване на управлението, каквото за съжаление не се забелязва, или ново управление, смята той.

Харалан Александров каза още, че цялата енергия на това управление отива то просто да оцелее. За него то е като черна дупка.

 

Това е за мен обяснението, освен очевидната неподготвеност, некомпетентност, самонадеяност, арогантност, самозабравяне... Тази поредица от провали е почти като проклятие – те с каквото се захванат, го провалят, най-вероятно ще провалят сега и македонския въпрос.

Харалан Александров, социален антрополог

Цялото интервю вижте във видеото.