Политика

Зам.-министър на културата подаде оставка

От Euronews България Euronews България
Borislava Taneva BGNES Проф. Борислава Танева. Снимка: БГНЕС, архив.

Проф. Борислава Танева е подала оставка като заместник-министър на културата. Това обяви тя във Фейсбук.

„За моето семейството и близкото ми обкръжение не е тайна, че от доста време все по-сериозно и по-често говоря за желанието си да се оттегля от поста, който заемам в Министерството на културата. Това желание се избистри окончателно и се превърна в решение да подам официално своята оставка като зам.-министър на културата, което и направих преди малко“, написа проф. Танева.

 

Като мотиви тя посочва изключително интензивната работа в културното министерство, заради която ѝ се е налагало да отменя професионални изяви – журита, майсторски класове, концерти и т.н. Проф. Танева споделя, че ѝ е било трудно да бъде полезна едновременно на екипа, на студентите, на семейството и на себе си. Тя посочва още, че миналата година на два пъти е станала баба и не иска повече да се лишава ” от несравнимите с нищо усещания за покой и хармония от пребиваването в съвършения детски свят“.

Проф. Борислава Танев благодари на доскорошния министър Минеков за доверието, твърди, че съжалява за нито една своя постъпка като зам.-министър и пожелава успех на новия титуляр Найден Тодоров, с когото имали сходен „профил“ и гледат в една посока.