Добро Утро, Европа

Необвързани намират любовта чрез веганско приложение за запознанства

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

С идването на Свети Валентин много необвързани се обръщат към приложенията за запознанства, за да намерят партньори. Едно от най-новите на пазара е „Грейзър“. То предлага първи срещи за вегани и вегетарианци. Британският стартъп е основан през 2017 т, а приложението е актуализирано за последно преди няколко месеца.

 

Нашата мисия с „Грейзър“ е да помогнем за оцветяването на света в зелено. Смятаме, че можем да окажем влияние върху ускоряване на движението, като обединим общността. Също и да намалим отлива във веганското движение.

Люис Фостър – изпълнителен директор на Grazer

Привличат ли се противоположностите? Не, според компанията за веган запознанства. И статистиката е на нейна страна. Според проучване от 2021 г на конкурентно приложение за запознанства, 52% от веганите и 39% от вегетарианците „не биха обмислили връзка с човек, която яде месо“.

„Грейзър“ разполага с два режима, един за срещи и един за приятели. Потребителите могат да персонализират своите профили с етикети като "еко воин" или "соево момче".

Според проучване на YouGov 3% от британците казват, че са вегани към януари 2023 г.

Карол Спайърс е треньор по любов и връзки в Лондон. Според нея, специализирани приложения за запознанства помага за стартиране на връзки.

 

Мисля, че изграждането на връзка, в която имате общи ценности и вяра, е фундаментално важно, независимо дали става въпрос за хранене, правене на упражнения, практикуване на градинарство, Важно е усещането, че имате нещо общо с някой друг.

Карол Спайърс – треньор по връзки и запознанства

Основателите на „Грейзър“ твърдят, че не са забелязали скок в активността на приложението им преди Свети Валентин поради текущото разширяване на потребителската база.

От рестартирането на приложението през ноември потребителите са се удвоили, а дневните активни потребители са се увеличили 10 пъти.