Избори 2023

Роенето в БСП продължава - и кметът на Перник напусна редиците й

От Таня Петкова Таня Петкова Редактор

Роенето в редиците на БСП се задълбочава, след като днес партията напусна кметът на Перник Станислав Владимиров. „Напускането ми е дълъг и осъзнат процес. В такава токсична среда и преследване на членове, не мога да работя нормално. Няма смисъл човек да си трови здравето, а трябва да се съсредоточи в работата си“, коментира за Euronews Bulgaria Владимиров.

Според него "капсулирането на ръководство" продължава с пълна сила, което се е видяло и в събота на заседанието на конгреса.

Тогава 13 социалисти бяха изключени от партията, а Кирил Добрев не бе допуснат до залата в НДК и в негово отсъствие колегите му потвърдиха изгонването му от червените редици, което се случи в средата на миналата година. Съдът върна впоследствие Добрев в Националния съвет на партията, но съпартийците му в събота отново гласуваха срещу него. 

Станислав Владимиров, който бе избран за кмет на Перник преди 4 години от листата на БСП, но след около година влезе в остър конфликт с лидера Корнелия Нинова за начина и пътя, по който се води червената партия, обяви, че ще се кандидатира за нов мандат на вота през есента. „Със сигурност ще се кандидатирам, както се шегуваме с колеги – ние сме от партия „Перник“, допълни Владимиров, който миналата година бе избран за „кмет на годината“.

Най-вероятно по-късно днес партийните книжки ще хвърлят областният лидер Валентин Петков и общинският председател Стефан Кръстев.

През есента БСП напусна и кметът на Кресна Николай Георгиев.