Euronews Сега

След като се регистрира за изборите: „Възраждане“ се прицели в първото място

От Euronews България Euronews България

"Възраждане" се регистрира за участие в изборите на 2 април с 4182 подписа, предаде БГНЕС. Пред журналисти Цончо Ганев обяви, че целта на партията е да бъде първа политическа сила.

"Искаме да имаме мнозинство в парламента, за да може да имаме самостоятелно управление", подчерта той.

По думите му намерението на "Възраждане" е българските граждани да разберат, че има партия, която изпълнява всички поети ангажименти.

"Ние отиваме за победа, оттам нататък какво ще реши българският народ е една друга тема", каза Ганев. Според него „трансатлантическото мнозинство от шест политически формации в 48-ото НС“ е можело спокойно да направи правителство.

"Това дали ще има редовно правителство, минава през това дали евроатлантическото мнозинство ще направи някоя срамна коалиция, както беше в по-предишния парламент, където видяхте БСП заедно с "Демократична България" и ПП. Сега няма да е учудващо, ако отидат и с ГЕРБ", допълни Ганев.

Условията, които от "Възраждане" поставят за подкрепа на правителство, са невлизане в Еврозоната, спиране на изпращането на оръжие към Украйна и премахване на американските бази в България.

Ганев съобщи, че повече от 250 хиляди са събраните подписи за свикването на референдум за еврото.