Общество

Радиото е като първа любов и остава завинаги, смята Елена Розберг

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

"Радиото е като първа любов, към която се връщаш отново и отново. На два пъти съм се опитвала да се отделя за около една година от радио. Да се опитам да мина на „диета“ без да водя по радио. Не ми се получава и се чувствам като нещастно влюбен човек, който е разделен от любимия си. Телевизията пък дава огромни възможности, за да внушиш на публиката, да информираш и да вълнуваш и чрез картината". Това обяви в ефира на Euronews Bulgaria Елена Розберг, радиоводещ и музикален журналист, в Световния ден на радиото.

Според нея радиото "евоюлира, развива се, подмладява се в различни форми, сателитните радиостанции предлагат океан от информации и музика". "Ще дам пример и подкастите, които са форма на радио. Открихме, че подкастите са форма на по-задълбочено търсене на информация, по-задълбочено водене на разговори и в крайна сметка повече свобода на самия радиоводещ", смята Розберг.

По думите й няма причини да се страхуваме предварително за „смъртта“ на радиото. "Още повече, че редица изледвания показват, че и младата аудитория се обръща основно към подкастите като форма на радио, ако приемем тази условност. Израснали сме с радиото, търсим любимата честота, ако трябва се пренастройваме и пр.", допълни радиожурналистът.

Вижте повече във видеото.