Спорт

Лудогорец излезе на върха след триумф над Спартак Варна

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант

Лудогорец надигра Спартак Варна с 2:1 като гост в първия си мач за първенство за 2023 година. С успеха разградчани събраха 46 точки, две повече от ЦСКА-София, който в неделния следобед гостува на Берое.

След девет минути игра Бърнард Текпетей изведе вдясно Игор Тиаго, който опита технично да преодолее Кристиан Фигейредо. Ударът отиваше в аут, но Кирил Десподов с фино докосване прати кълбото във варненската врата.

В 12-ата минута Румен Руменов шутира по земя, но топката беше изчистена от голлинията току преди да влезе във вратата на Серджио Падт. Пет след това пък Ивей Ромееш шутира, но с отличен рефлекс Падт отби в ъглов удар. В 20-та минута Франко Русо даде вдясно за Фон Витри, който продължи към Бърнард Текпетей. Ганайският футболист намери по земя Игор Тиаго, който с един удар матира Фигейредо - 2:0 за "орлите".

В началото на втората част Лерой Микелс шутира диагонално, но топката срещна страничния стълб на Лудогорец. Натискът на Спартак Варна даде нужния резултат в 57-ата минута. Ромееш намери Луан да Силва, а отбраната на Лудогорец не действа добре в тази ситуация, за да може бразилеца с левия крак да прати топката в разградската врата.

Още спортни новини вижте във видеото.