Свят

Близо до епицентъра: За хората най-важното е да имат близките до себе си

От Юлиян Стоянов Юлиян Стоянов Репортер

Въпреки цялата разруха, хората успяват да намерят и доброто. За тях най-важното е да имат близките си до себе си. Това предаде от турския град Пазарджък, близо до епицентъра на земетресението, специалният пратеник на Euronews Bulgaria Юлиян Стоянов. Заедно с Ирина Иванова, двамата са вече трети ден на мястото на щетите.

„Движим се все по-близо до епицентъра на земетресението. Това, което ми прави впечатление относно щетите, е че като че ли има много повече нанесени повреди в точки, които са били ударени от второстепенните трусове“, сподели Стоянов.

 

 

Има различни реакции, но нека да имаме предвид и мащаба на това природно бедствие – над 7 хиляди сгради са разрушени, над 13 хиляди са загубили живота си, дори нямаме конкретна бройка за ранените... Дори международната помощ не стига до всички краища.

Нашият пратеник споделя, че условията са сурови – температурата в момента е малко над нулата, което е нетипично ниско за този район; много е трудно да се намери работещ хотел, зареден магазин, не достига храна, вода... Но гостоприемството на местните, дори и в тази критична ситуация, е впечатляващо.

Повече вижте във видеото.