Спорт

Реал Мадрид е на финал на Световното клубно първенство

От Диан Станчев Диан Станчев Редактор
Real Madrid AP Снимка: AP

Реал Мадрид се класира за финала на Световното клубно първенство, след като победи с 4:1 египетския Ал Ахли в Рабат във втория полуфинал от турнира.

В началото на мача опасностите пред двете врати липсваха, а първата такава дойде в 17-ата минута, когато Антонио Рюдигер предизвика спасяване от стража на Ал Ахли Ел Шенави. Три минути след това обаче египтяните отговориха, след като Мохамед Шериф бе изведен зад отбраната на Реал, но ударът му бе неточен.

Точно в края на първото полувреме Белия балет успя да реализира - Винисиус направи 1:0. 

Секунди след началото на второто полувреме Реал увеличи аванса си. Родриго беше изведен зад защитата на Ал Ахли, но ударът му беше спасен. Феде Валверде стигна до топката и с добавка вкара за 2:0. 

В 64-а минута Маалул успя да намали резултата от дузпа. "Червените дяволи" ставаха все по-опасни, а в 69-ата минута Афша получи от Ал Шахат, но стреля над вратата.

Символичните домакини продължиха да натискат в търсене на изравнителен гол, но вместо това Реал получи дузпа в 85-а минута. Лука Модрич застана зад топката, но пропусна. 

В добавеното време испанците успяха да убият интригата. След елегантна комбинация между Себайос и Родриго бразилецът успя елегантно да вкара за 3:1. Младокът Арибас оформи крайното 4:1 в последните секунди.

На финала Реал ще се изправи срещу саудитския Ал Хилал, който поднесе изненадата в другия полуфинал, отстранявайки Фламенго.