Добро Утро, Европа

Българо-турската търговско индустриална камара набира доброволци

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Българо-турската търговско-индустриална камара набира доброволци, които да помогнат в разрушените от земетресението селища в Южната ни съседка. От организацията вече са отворили и дарителска сметка за набиране на средства в подкрепа на пострадалите.

Първите 48 часа след земетресението са най-критични. Необходимо е да се действа бързо за да се разчистят отломките и да се открият оцелели. Това каза председателят на Българо-турската търговско-индустриална камара Бурхан Немутлу. По думите му надпреварата с времето вече е започнала. За това от организацията му набират доброволци, които да изпратят в южната ни съседка.

 

Ако има желаещи, може да се обърнат към нас или към Посолство на Република Турция. Имаме голяма нужда от доброволци. Наистина, сега е времето. Един човек да спасим – това е един живот.

През 1999 година семейството на Немутлу е преживяло друго разрушително земетресение в Турция. Самият той тогава е бил извън страната.

 

Само излезте навън и вижте какъв е студа. А през 1999 година, като се върнах от командировка, жена ми и детето ми спяха на улицата. Тогава беше много по-лесно.

Цялото интервю вижте във видеото.