Политика

Валентин Димитров е оправдан окончателно за присвояване на 4.5 млн. лв. от "Топлофикация"

От Euronews България Euronews България

Бившият директор на столичната „Топлофикация“ Валентин Димитров е окончателно оправдан по делото за длъжностно присвояване на близо 4.5 млн. лв. от дружеството. Това става ясно от решение на Върховния касационен съд (ВКС), което беше публикувано днес на страницата на съда. Димитров заемаше поста преди около 15 години.

Според решението окончателно е оправдана и Мая Стоилова в качеството й на шеф на фирма „Шибър“, която според прокуратурата е доставяла на „Топлофикация“ материали на завишени цени.
По това дело магистратите от ВКС вече се произнесоха веднъж, като постановиха съдебното следствието да започне от начало. През 2019 г. Софийски градски съд оправда Димитров и другите подсъдими по него. Последва оправдателна присъда и от Апелативния съд, а сега и ВКС я потвърди.

Валентин Димитров беше показно арестуван през 2006 г., а срещу него бяха образувани няколко дела. По едно от тях, образувано за безстопанственост, Димитров бе осъден на 3 години затвор. Изтърпя присъдата си и излезе от затвора отдавна.