Добро Утро, Европа

Нощта на Бионсе – дивата влезе в историята на „Грами“

От Лора Карамфилова Лора Карамфилова Международен редактор

Големите победители на 65-тото издание на наградите Грами са ар ен би дивата Бионсе и британският певец Хари Стайлс. Бионсе влезе в историята като изпълнителят с най-много статуетки, печелени изобщо – общо 32. Стайлс пък грабна най-чаканата награда за албум на годината. Вижте каква беше атмосферата в звездната нощ в Лос Анджелис във видеото, подготвено от международния ни редактор Лора Карамфилова.

65-тото издание на наградите „Грами“ се превърна в нощта на Бионсе Ноулс. Дивата грабна 4 статуетки, с което общият брой призове, които вече има в колекцията си са 32. Бионсе не успя да се пребори с Хари Стайлс в категорията за най-добър албум, но пък спечели наградата за най-добър денс/електронен проект за Renaissance. От сцената тя благодари първо на Господ, а след това и на семейството си.

 

Много ви благодаря! Опитвам се да не бъда прекалено емоционална, а просто да изживея тази нощ. Искам да бъда благодаря на прекрасния ми съпруг, на трите ми страхотни деца, които са вкъщи и гледат. Искам да благодаря и на ЛГБТ обществото, което е измислило този жанр. Бог да ви благослови.

Бионсе

Хари Стайлс изненадващо за критиците взе престижната статуетка за албум на годината.

 

Чувствам тази награда като потвърждение, че съм на правилния път. Когато влезем в студиото и започнем записите, просто правим музиката, която искаме да правим.

Хари Стайлс

Друга британска звезда – Адел, спечели "Грами" за най-добро поп вокално изпълнение за песента "Easy On Me", като посвети наградата на сина си Анджело. Тя сподели, че се радва, когато една балада с пиано печели награда, защото това е много цитирам - старомодно и смело.

Наградата за песен на годината отиде при Бони Рейт за баладата Just Like That. За най-добър нов изпълнител бе избрана джаз певицата Самара Джой. Статуетката за най-добър рок албум отиде при легендата в жанра Ози Озбърн за Patient Number 9.

Шоуто бе открито от Bad Bunny, който зареди публиката с много енергия, със своята пуерториканска фиеста на сцената на Crypto.com Arena в Лос Анджелис. По-късно той получи наградата за най-добър албум в категорията Música Urbana за албума "Un Verano Sin Ti".