Биз(д)нес

Етиен Янев: Фейсбук е вече остаряла социална мрежа и потребители се местят в други платформи, | Биз(д)нес, 25.01.23 г.

От Красимир Чешмеджиев Красимир Чешмеджиев Водещ

“Те гледат на дигиталното пространство и на интернет сякаш гледат на кристална топка. Ако мога да си позволя тази метафора. В интернет вече има толкова много данни, можем да си валидираме идеята, да си валидираме бюджета, да проучим конкуренцията и да опознаем аудиторията си.” -  така експертът по дигитален маркетинг и авторът на книгата “Компас за дигитален маркетинг” Етиен Янев коментира най-често срещаните грешки в дигиталните стратегии на предприемачите. 

Гостът също споделя, че не липсват случаи, когато предприемачите подценяват ролята на дигиталния маркетинг. А един от най-ценните съвети за предприемачите е да опознаят аудиторията си:

“Има адски много полезни упражнения за запознаване с аудиторията. Можем да използваме популярната платформа LinkedIn, за да проучим кои са служителите в дадена компания, какви интереси имат, какви събития посещават и т.н. Преди интернет също не можехме да валидираме идеята си. Днес, пускаме един продукт в мрежата, виждаме какъв интерес генерира и решаваме накъде да тръгнем след това.”

Янев изтъква как видео-съдържанието се превръща в силен тренд, който налага на социалните мрежи да се ориентират в посока подобна на тази на Тик Ток. 

“Преди беше много трудно да се правят видеа. Сега с един смартфон и една апликация и вече можем да творим”. 

Какви съвети дава Етиен Янев на стартиращи компании за убеждаване на потенциални инвеститори и детрони ли Тик Ток другите социални мрежи от света на рекламата? Вижте повече в следващото видео.