Свят

Тръмп: Изборите през 2024 г. са единственият ни шанс да спасим Америка

От Елеонора Христозова Елеонора Христозова Журналист

Бившият президент Доналд Тръмп предупреди, че следващите избори ще бъдат последният шанс за спасение на Америка. 76-годишният републиканец се обърна към няколкостотин поддръжници на митинг в столицата на Южна Каролина Колумбия. "Изборите през 2024 г. са нашият единствен шанс да спасим страната си и се нуждаем от лидер, който е готов да го направи още в първия ден", заяви Тръмп.

Събитията са възприети като възможност за съживяване на замиращата кампания на фона на критиките към Тръмп, че не е направил никакви публични изяви, откакто обяви последната си кандидатура през ноември. Все още не се забелязва промяна в посланията му, тъй като той започна с твърденията си за „откраднати“ избори през 2020 г. и повтори линията си от пренебрежителни прякори за политическите си съперници.

"Има само един президент, който някога е отправял предизвикателство към Вашингтон, и с вашия глас догодина ще го направим отново", каза той. По време на обръщението си към партийните активисти в Салем той изтъкна постиженията си в областта на закона и реда, имиграцията и възстановяването на американската армия. Той обеща да спаси страната от унищожаването ѝ от егоистичния, радикален и корумпиран политически елит. По думитге му Америка се нуждае от президент, който е готов да започне да работи веднага