Политика

Фандъкова заплаши „Трейс груп холд“ с 200 хиляди лева глоба

От Euronews България Euronews България
Fandakova BGNES Йорданка Фандъкова на церемонията по случа 25-ата годишнина на Софийското метро. Снимка: БГНЕС

200 000 лв. е глобата, която ще наложа на фирмата „Трейс груп холд“, ако се установи, че неин работник за втори път умишлено чупи цяло жълто керамично паве. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова във Фейсбук.

През октомври миналата година вече наложих санкция от 100 000 лв. за доказано умишлено чупене на цяло керамично паве от работник на фирмата, припомни тя.

 

„Налагането на максималния размер на санкцията е задължително, както при повторно нарушение, така е след като през есента поисках от изпълнителя допълнителни технически ръководители на обекта, както и инструктажи към работниците за работа с обекти, част от културно-историческото наследство на София“, обясни кметът на Столична община.

Вчера от „Спаси София“ разпространиха видео в социалната мрежа, в което се вижда как работник чупи жълто паве с чук. „Работник на фирма „Трейс“ троши културното наследство на София“, възмутиха се от партията.

 

„Пренареждането на жълтите павета по бул. „Цар Освободител“, в участъка от бул. „Васил Левски“ до БАН, е част от проекта за възстановяване на централната градска част. Площта му е под 1,5% от всички предвидени за ремонт площи в зоната, а стойността му по договор е 204 хил. лв. Заради установеното разместване на жълтите павета приемането на участъка е спряно, а разплащания за него от Столична община не са извършвани“, обяви още Фандъкова.