В темпото на Кари

Иво Стефанов „В темпото на Кари“: Атмосферата на „Род Лейвър Арина“ е неподражаема

От Карин Околие Карин Околие Водещ

Спортният обзор за тази седмица започва с битката между Григор Димитров и Новак Джокович на Australian Open. Ето какво каза журналистът Иво Стефанов преди началото на срещата:

 

Атмосферата на „Род Лейвър Арина“ е неподражаема. Знаем и новите начини за представяне на тенисистите – като боксови герои при излизането им на корта. Със сигурност е много емоционално. Да се надяваме, че Григор Димитров ще успее да се абстрахира от всичко това. (Предаването бе излъчено преди мача между Димитров и Джокович, който завърши с победа на сърбина - бел. ред.)

Стефанов е на мнение, че може би контузията на Рафаел Надал прави отпадането му не чак такава сензация. Що се отнася до женския тенис турнир, журналистът отбеляза, че Ига Швьонтек „много впечатлява с доминацията си“ и ще бъде интересно дали ще срещне съперник, който да я предизвика, дори и на финала. А ранното отпадане на Виктория Томова се дължи на липса на късмет при жребия.

Кристиано Роналдо и Лионел Меси са се срещали досега 37 пъти, но последният мач е бил с по-различен характер, смята Стефанов.

„Това, което обединява световния футбол в изминалата седмица, е една държава – Саудитска Арабия. Която явно налива много сериозни пари във футбола, с цел към 2030 година – да покаже, че може да бъде домакин на Световното първенство“, така той коментира финала за Суперкупата на Испания, който се проведе в арабската държава.

Цялото интервю вижте във видеото.