Политика

БСП организира лидерска среща за третия мандат, ПП се готви за избори

От Аксения Мирчева Аксения Мирчева Репортер

Ние нямаме бюджет, с който общините да работят. Това е една от причините, заради която ще търсим обединение.

Това каза пред Euronews Bulgaria депутатът от БСП Веска Ненчева.

Третият мандат е кризисен. Това, което коментирахме е, че търсим допирните точки за важните неща, ситуацията наистина е тежка и кризисна. Затова тръгнахме с лидерска среща, за да кажат лидерите имат ли намерение да подкрепят кабинет.

Тази сутрин чух за решението на ПП да не подкрепят кабинета, но пак казвам, това стартира с лидерска среща, ще видим какво ще се разберат.

За всички е ясно защо точно вчера дойде тая статия (Die Welt: България – страната, която тайно спаси Украйна – бел ред.) и се припомня една тема, която е изчерпана от съдържание. Аз съм от Пловдив-област, културата на хората там е, че за този вид индустрия трябва да има тишина. Като изнасяме оръжия преди, защо е важно сега да взимаме решение официално, коментира още Ненчева.

До 23:30 продължи съвета ни, това е една от причините да не подкрепим мандата, че малко или много е обречен, каза депутатът от ПП Михал Камбарев. Единствен шанс е хартиената бюлетина, но може би ще ги е срам от това.

Това беше единственият начин да помогнем на Украйна – нямаше друг начин, те щяха да излязат от коалицията, всичко да иде при Радев, това е единственият начин, по който България можеше да е полезна на Украйна, зави той по повод същата статия.

Ние се готвим за избори, дадохме мандат за преговори с ДБ и „Спаси София“ и всички демократични сили извън този парламент.

 

Обзор на политическите събития за деня от Аксения Мирчева и Георги Карамфилов вижте във видеото: