Политика

Албена Симеонова, ДБ: С активни мероприятия опитват да окалят коалицията ни

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Свързването на моето име с арестувания британец беше активно мероприятие, с цел вероятно да се окаля коалицията, която аз представлявам. Това заяви в студиото на Euronews Bulgaria депутатът от ДБ Албена Симеонова, чието име бе замесено в скандала със задържания по подозрения в тероризъм Дейвид Бодил.

Трябваше да се случи нещо такова, за да може хората да разберат за хубави и положителни законодателни инициативи – законопроекта за изменение и допълнение на Закона за наркотичните вещества, смята депутатът от „Демократична България“. Симеонова визира предложението да бъде разрешена преработката на индустриален коноп.

„Много сериозен интерес от страна не само на медиите, но и на хората – толкова мои колеги (аз съм земеделски производител) се изказват в моя подкрепа“, отбеляза тя.

Симеонова е убедена, че и казусът „Nexo” има за цел да разклати коалицията. Но не вярва, че това ще бъде постигнато.

 

Демократична България е много открита - и случаят „Nexo”, и този случай (британския гражданин – бел. ред.)... Ние нямаме какво да крием, всъщност няма нищо тайно. При „Nexo” всичко е на сайта на коалицията, никога не е било крито, става въпрос за дарения на частни лица.

Цялото интервю вижте във видеото.