The Cube

The Cube: За песента на Шакира, която осмива бившия ѝ съпруг Жерар Пике

От Мария Кръстанова Мария Кръстанова Репортер

А сега преминаваме на музикална вълна. Песен на Шакира, осмиваща бившия й съпруг Жерар Пике, счупи няколко рекорда в Youtube. За тази новина ще научим повече от Мария Кръстанова в The Cube.

Както разбрахте, днешната рубрика ще бъде посветена на последната песен на колумбийската попзвезда Шакира и по-конкретно на унищожителния й текст, осмиващ бившия й съпруг Жерар Пике.

С тези думи изпълнителката визира и директно осмива новата приятелка на Пике, Клара Мати. Той пък от своя страна й отвърна като се появи на официално събитие демонстративно със спомената марка часовник и автомобил.

Песента счупи рекорди в Youtube за най-слушана песен на испански език. Едва 24 часа след нейното пускане, вече бе генерирала над 63 милиона гледания.

Текстът продължава още с думите:

“ остави ме със свекърва ми като съседка, с медиите пред вратата и с дълг към хазната.“ С това тя прави препратка към действително съдебно дело, водено срещу нея за неплатени данъци. Припомням, че според испанските прокурори Шакира и семейството ѝ са живели в Барселона в периода 2012 г. и 2014 г. което означава, че за тези години тя е трябвало да плати данък в Испания върху световните си доходи. Ако бъде призната за виновна, ще бъде осъдена на осем години затвор и глоба в размер на 23 милиона евро.

Очаквано, песента провокира изключително много реакции в социалните мрежи, като по-голямата част от потребителите искрено се забавляват с осмиващите лирики. Има и такива обаче, които смятат, че да направи бившия си съпруг за смях пред целия свят не прави чест на певицата.

Колкото до самия Пике, към този момент няма официална реакция от негова страна с изключение на един пост в Туитър, в който няма думи, а само емотиконки. Емотиконки, които олицетворяват цирк и клоуни.