Политика

Кремена Кунева, ДБ: Хоризонтът на наш кабинет би бил до приемането на България в Шенген и еврозоната

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Напълно спокойни сме за скандала с Nexo. Даренията са на служители. Ние искаме случаят да бъде изяснен. Ако има проблем с тези дарения те могат да бъдат върнати. Всичко е декларирано в Сметната палата и законът е спазен.

Това коментира пред Диана Радева в студиото на „Добро утро, Европа“ депутатът от „Демократична България“ (ДБ) Кремена Кунева.

„Нормално е сред тези хора да има такива, които подкрепят политически партии“, посочи Кунева и подчерта, че важното е политическите партии да не правят лобистки закони в замяна на тези дарения.

Би било най-логично „Демократична България“ да получи третия мандат, защото ние имаме най-голям шанс за съставяне на правителство.

Кунева отбеляза, че настроенията в БСП се менят спрямо ситуацията.

„Те до голяма степен имат поведение подобно на това на „Възраждане“, което за мен е истинско изумление“, коментира народният представител от ДБ.

Според нея БСП много трудно биха могли да съберат достатъчно гласове за излъчване на правителство, а „Български възход“ имат проблем с това дали имат силата да го направят като най-малката партия.

Ако изобщо има възможност за правителство в момента, то „Демократична България“ има най-голям шанс да го направи, категорична е Кунева.

Според депутата от ДБ президентът Радев е прекалил с определенията за някои партии.

Ние не сме военнолюбци, защото ние не даваме на оръжия на страна, която напада друга страна. Ние подкрепяме Украйна, защото тя трябва да защити собствения си народ, собствената си страна, демокрацията и цяла Европа.

„Технически кабинет не изключва политически фигури. Имаме представа как трябва да се случи, но не сме коментирали конкретни личности. Но със сигурност кандидат-премиерът трябва да има опит“, подчерта Кунева.

„Би трябвало хоризонтът, който си поставяме (за кабинет – бел. ред.), да бъде до приемането на България в Шенген и еврозоната, защото това са едни от основните цели“, допълни тя.

По думите ѝ от ДБ биха приели подкрепа за правителство от всеки, който подкрепи техните приоритети, но не само на думи, а на действия.

„Всички обаче се страхуват от промяна“, посочи Кунева.

Целия разговор вижте във видеото.