Общество

4-годишно дете е прието в "Пирогов" с тежки изгаряния (Обновена)

От Йоана Георгиева Йоана Георгиева Репортер

4-годишно дете е прието в столичната болница "Пирогов" с тежки изгаряния.

Инцидентът е станал към 15:00 часа в Благоевград, сигнал към полицията е подаден в 16:30. Първоначално детето е прието в местната болница, но малко след това е транспортирано по спешност в "Пирогов", където е установено, че изгарянията са засегнали повече от 60% от тялото му.

Към момента се изясняват причините за случая, довели до тежките изгаряния на детето. В дома е имало общо 5 деца и се работи и по версия дали инцидентът не е предизвикан при детска игра. Ясно е, обаче, че не става дума за семеен скандал, при който баща е залял детето си със запалима течност и го е подпалил, уточниха от МВР. Подобни слухове се появиха по-рано днес, но не се потвърждават от МВР.

"В 17.15 ч. детето постъпва при нас с тежки изгаряния. Настанено е веднага в шокова зала. В момента колегите работят и са под напрежение. Детето е в критично състояние и с опасност за живота", заяви директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров. "В момента колегите се борят за живота на това дете, така че всички тези останали информации ще бъдат евентуално утре, когато вече имаме някаква визия. Сега важно е да оцелее", допълни той.