Спорт

Ивайло Ивков: Левски е близо да погаси значителна част от дълговете към НАП

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант

Изпълнителният директор на "Левски" Ивайло Ивков заяви пред "Нова", че клубът е в усилени преговори с данъчните власти за задълженията, които има. Във вторник сините съобщиха, че с пари, осигурени от сдружението "Левски на левскарите", са преведени 80 хил. лева по неотложно плащане към Националната агенция за приходите (НАП).

"Ние сме на финалната права да погасим голяма част от задълженията, а другите да бъдат разсрочени за обозрим срок. Никога не сме си правили илюзиите, че "Левски" ще мине метър и няма да си изчисти задълженията"

В края на миналата година излезе запис от среща на членове на сдружението, на която беше съобщено, че "Левски" дължи около 11 млн. лева на НАП. Ивков, който замина за Дубай, където отборът се готви за пролетния полусезон, отговори и на въпрос, свързан с евентуалното преминаване на акциите на клуба в ръцете на сръбския бизнесмен Драган Шолак.

"Има интерес от изключително голям международен холдинг и доколкото имам информация, този интерес е налице и в момента и сме на финалната права. Докато не се случи, няма какво да кажа. Една по една постигаме целите си. Това изобщо не ни прави спокойни, защото е много кратък пътят назад, ако нещо не се случи"

Изпълнителният директор на "Левски" добави, че клубът "не е толкова притиснат, че да продава футболисти на цени, които не го удовлетворяват". Междувременно стана ясно, че халфът Георги Миланов вече е играч на Ал Джафра. Той беше представен като нова попълнение на тима от ОАЕ. Бивишият национал ще защитава цветовете на последния в класирането на местното първенство, като заплатата му ще бъде значително по-висока от тази в Левски. Миланов пристигна на "Герена" през лятото на 2021 година, като за сезон и половина записа 41 шампионатни мача със "сините", в които реализира четири попадения. През 2022 година Миланов спечели Купата на България, което беше първи трофей за Левски след 13-годишна суша. Информациите около трансфера са разнородни, но се очаква "сините" да приберат около 300 000 лева. От столичния гранд вече обявиха неговия заместник в лицето на младия Асен Чандъров, който подписа за година и половина, пристигайки от "Септември" (София).

Още спортни новини вижте във видеото.