Добро Утро, Европа

Монако - Олимпиакос 64:60: Александър Везенков и неговият тим сдадоха върха в Евролигата

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Sport (2)

Александър Везенков, и неговият "Олимпиакос" сдадоха върха в Евролигата. Гръцкият гранд отстъпи с 60:64 при гостуването си на "Монако" в среща от 18-ия кръг на шампионата. Загубата е седма за "Олимпиакос" и втора от французите през настоящия сезон.

Баскетболистите на Йоргас Барцокас имат в актива си и 11 успеха, като заемат пето място в класирането, докато селекцията от Княжеството е на втора позиция с баланс от 12 победи и 6 поражения. Александър Везенков получи 22 минути в игра за Олимпиакос, в които се разписа с 4 точки, 8 борби и 1 асистенция. Над всички беше Майк Джеймс от "Монако" с 19 точки, следван от съотборника си Алфа Диало с 16. За "Олимпиакос" най-резултатен с 12 стана Алек Питърс, а 10 добави Костас Слукас. На 12 януари Александър Везенков и Олимпиакос гостуват на Виртус Болоня, докато Монако има визита на Цървена Звезда.

 

Още актуални спортни новини:

Манчестър Юнайтед - Чарлтън 3:0: "Червените дяволи" се класираха за 1/2-финалите в Карабао къп

Манчестър Юнайтед победи с 3:0 Чарлтън Атлетик в четвъртфинален сблъсък за Карабао къп. Успехът обаче далеч не дойде лесно за “червените дяволи”, които успяха да поведат в средата на полувремето, но трябваше да чакат до самия край на двубоя, за да решат всичко. Домакините изиграха силно първо полувреме, но гостите успяха да се представят много по-добре през втората част, когато изнесоха играта в по-предни позиции.В 21-ата минута, Фред пусна към сънародника си Антъни, който той проби отдясно и навлезе навътре, а след това разписа за 1:0 с изстрел в далечния ъгъл. В 90-ата минута Ман Юнайтед стигна и до второ попадение, дело на Маркъс Рашфорд, който се възползва от асистенция на Факундо Пелистри. В добавеното време на срещата Рашфорд реализира още един гол след подаване на Каземиро за крайното 3:0. На полуфинал „червените“ дяволи ще срещнат Нотингам Форест или Уулвърхемптън.

 

Влъхова триумфира в слалома във Флахау, Микаела Шифрин остана втора и пропусна да запише 83-та победа в кариерата си

Микаела Шифрин ще трябва да почака преди да излезе еднолично начело по победи при жените в Световната купа по ски алпийски дисциплини. Американката остана втора в нощния слалом във Флахау и не успя да постигне своя 83-ти успех. В австрийския курорт Шифрин беше победена от Петра Влъхова, като изостана с почти половин секунда.

Словачката направи две отлични спускания, за да остави 27-годишната американка зад себе си. Тя постигна своя първи успех в Световната купа през сезона, след като дотук имаше седем подиума. Общо успехът е 27-ми в кариерата на Влъхова. Шифрин завърши на 43 стотни, а трета се класира Лена Дюр (Германия) на 85 стотни. Въпреки второто място американката остава начело в Световната купа, както в генералното класиране, така и в дисциплината. Шифрин има 605 точки в слалома и води със 135 пред Влъхова. За Големия кристален глобус активът ѝ е 1195 т., с 399 повече от словачката. Програмата при дамите продължава този уикенд със стартове в скоростните дисциплини в Санкт Антон (Австрия). Програмата там предвижда в събота да се проведе петото за сезона спускане, а за неделя е заложен третият супергигантски слалом.