Икономика

Какво е бъдещето на ядрената енергетика? Конференция в София ще търси отговорите

От Euronews България Euronews България
Aec Kozlodui

Euronews Bulgaria е медиен партньор на международната ядрена конференция “СЪВРЕМЕННИ ПОСТИЖЕНИЯ НА ТЕХНОЛОГИИТЕ НА МАЛКИТЕ МОДУЛНИ РЕАКТОРИ ЗА ПАЗАРА НА ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА”

Събитието ще се проведе на 12-13 януари 2023 г. в хотел Балкан, зала „Средец“. 

Участие в събитието са потвърдили над 150 специалисти от 9 страни, включително представители на енергийни и международни консултантски и инженерни компании, световно признати капацитети по ядрена безопасност, дипломати и търговски представителства, представители на регулаторни органи, автори на енергийни стратегии на страните от ЕС, народни представители и представители на академичната общност, представители на ЕК.

Медийни партньори на конференцията са сайта 3e-news.net и телевизия EURONEWS.    

По-важните акценти в програмата на конференцията са:

-Потвърдено е участието с презентации на 6-те най-напреднали в технологично отношение проекти на ММР в света: NuScale, HOLTEC International, GE-Hitachi, Rolls Royce, X-Energy и EDF.

- Ще бъдат представени новости за националните ядрени стратегии на Чехия, Румъния и Украйна. 

- Украински участници ще представят информация за опита на Украйна в областта на диверсификацията на доставките за реакторите ВВЕР-1000.

- Авторитетни учени-професори в областта на ядрената безопасност и други представители на национални регулаторни органи ще изнесат ключови доклади и ще модерират дискусиите.

Тази ключова за българската ядрена енергетика конференцията се организира благодарение на финансовата подкрепа на АЕЦ“Козлодуй“, ЕСО, БЕХ, НЕК, AES, Contour Global и CMS-Sofia;

Моля, желаещите да отразят събитието да се акредитират на сайта на организационния комитет на конференцията office@bulenergo.com в срок до до 10 часа на 12 януари 2023 г.

 

Програмата може да видите тук: