Добро Утро, Европа

Политолог: Вторият мандат беше обречен

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Предварително беше ясно, че вторият мандат, който беше връчен на "Продължаваме промяната" е обречен. Това заяви в студиото на Euronews Bulgaria политологът Иво Инджов. Според него от партията са подходили отговорно, но са си дали сметка, че няма как при създалите се отношения между политическите сили да съставят кабинет. По отношение на третия мандат Инджов каза, че е важно кой ще го получи, но не е оптимист за реализирането му.  

„Трябва да бъдем реалисти. Когато са изкопани много разделителни линии между партиите, не трябва толкова да се подвеждаме по политическата риторика в момента“, смята политологът.

 

Нито една партия в момента не иска да ѝ бъде лепнат етикета, че тя е провалила създаването на редовно правителство и да бъде сочена от изборите като главен виновник. Партиите се готвят за избори, но на ниво политическа риторика говорят, че ще направят всичко възможно за съставяне на правителство.

Всяко едно правителство с третия мандат би било заложник на непрекъснато променящите се мнозинства в този парламент, убеден е Инджов.

Цялото интервю вижте във видеото.