Euronews Primetime

Дело по холивудски: Деп срещу Хърд

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 06 02 200632

За да ни даде по-задълбочен поглед върху делото на Джони Деп срещу Амбър Хърд, в студиото е Деси Павлова.

 

Приключи съдебната сага между двамата актьори и бивши съпрузи Джони Деп и Амбър Хърд. Заседателите оправдаха Деп, а за нанесените му морални щети Хърд ще трябва да плати 15 млн. долара.


Амбър Хърд е оклеветила Джони Деп с материал, в който твърди, че е жертва на домашно насилие, докато един от адвокатите му на свой ред е оклеветил актрисата. Това е заключението на съдебните заседатели в американския щат Вирджиния след продължилото 6 седмици дело между бившите съпрузи.


В края на заседанието и двамата актьори публикуваха свои позиции в социалните мрежи. Хърд каза, че изпитва "неописуемо разочарование", а Деп - че си е върнал живота обратно.


Пред сградата на съда се събраха фенове на Амбър Хърд, както и последователи на актьора от "Карибски пирати", които скандираха името му след финалната дума на съдебните заседатели.


Защитата на Джони Деп благодари за развръзката по делото.

Днешната присъда потвърждава това, което казваме от самото начало - че твърденията срещу Джони Деп са клеветнически и неподкрепени с никакви доказателства. Много сме благодарни на журито за внимателното обсъждане, на съдията и на съдебния екип, които отделиха време и ресурси за това дело.

Камил Васкес, адвокат на Джони Деп

Хърд ще получи 2 млн. долара за нанесените щети. От присъдените 15 млн. долара обаче Деп ще получи 10,4 млн. заради законодателството във Вирджиния, уточнява правен експерт.

 

Според присъдата и двамата са виновни за клевета. На Джони Деп бяха присъдени 10 млн. долара за щети, но има и допълнителна компенсация. Нея, по силата на закона във Вирджиния, съдът намали на 350 хил. долара, което е таванът за наказателни обезщетения в щата. По своите искове за клевета Амбър Хърд ще получи 2 млн. долара.

Брент Уорд, адвокат

Деп повдигна обвинение за клевета срещу Хърд за 50 млн. долара, а тя заведе контрадело за 100 милиона. По време на произнасянето на присъдата Хърд бе придружена от сестра си, а актьорът бе забелязан в пъб в Англия. През 2020 г. Джони Деп загуби дело за клевета срещу британския вестник "Сън", който го нарече "бияч на съпруги".