Свят

Нов филм отдава почит на Уитни Хюстън

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

"Искам да танцувам с някого" (I Wanna Dance With Somebody) е нов биографичен филм за легендарната американска певица и актриса Уитни Хюстън.

За мен това беше поредица от любовни истории. Красив начин да погледнеш живота й. Като различните любови, които тя преживява. Винаги търсите призма, през която да намерите своя път в една история. И за мен това бяха любовните истории, понякога взаимно свързани, понякога протичащи едновременно. Някои бяха проблематични, други – абсолютно красиви...

Каси Лемън, режисьор

Филмът е изпълнен с музика празник за сетивата и вид коректив към други, които разказват историята на Хюстън.

Но да, бях притеснена дали ще разбера правилно живота й, опитвах се да предам моята гледна точка, но и да запазя уважението и любовта, които тя заслужава. В същото време не отбягваме проблемите. Публиката ще види всичко това.

Каси Лемънс, режисьор

Наоми Аки е звездата на филма, на нея се пада тежестта да изиграе толкова обичана музикална икона като Уитни Хюстън.

Да, трябваше бързо да се науча да управлявам стреса. И го постигнах. Стресът беше неразделна част от работата. Историята беше лична и не можех да не приема някои от моментите в живота й лично, защото аз също я обичам от много време. Трябва да забравиш всички съпътстващи чувства и да се съсредоточиш върху текущата работа.

Наоми Аки, актриса, в ролята на Уитни Хюстън

Филмът показва възходът на Уитни – от хористка в Ню Джърси до глобална суперзвезда – проблемите, успехите и всичко останало, до смъртта й през 2012 г, на 48 години.