България

Алена убита с множество удари

От Георги Колев Георги Колев Редактор
9091324 (1) Иво Илиев, зам.-градски прокурор на София. Снимка: БГНЕС

По особено жесток начин е убита 47-годишна Алена Щерк.

Това съобщиха на съвместен брифинг от Софийската районна прокуратура и СДВР.

По тялото на жертвата са установени множество удари, както и удар по главата, който е бил несъвместим с живота.

 

Жената е била при свои близки на 26 май вечерта, а след полунощ се прибира в жилището си. Предполага се, че извършителят е бил в района по това време. Доказателствата сочат, че извършител на убийството е бившият приятел на жертвата Виктор Спига, който е задържан в Италия с европейска заповед за арест, каза Иво Илиев, зам.-градски прокурор на София.

 

Установено е, че тялото й е превозено с личния й автомобил до местността, в която е намерено. Там е имало следи от кръв. Колата е управлявана последно от бившия й приятел Виктор, след което е напуснал страната, добави прокурор Илиев. По думите му заподозреният е напуснал страната с автомобил под наем, пътувал е до Гърция и от там с ферибот е стигнал до Италия.
Според разследващите убийството е извършено или в гаража, или в автомобила на жертвата. Те съобщиха, че колата се е движила от Перник до Радомир и обратно, но по посока на пътуването към Радомир има забавяне от точка до точка и това ги насочва към мястото, където е открито тялото.

Говорителят на СГП Десислава Петрова обясни, че Спига - от Коста Рика, е задържан в Италия по първата заповед - за отвличане. Вече е издадена нова - за умишлено убийство по особено мъчителен начин.