Спорт

Испания и Португалия с трудни изпитания по пътя към четвъртфиналите в Катар

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Sport

С мачовете Мароко - Испания и Португалия - Швейцария ще бъде сложен край на фазата на осминафиналите на Световното първенство по футбол в Катар. Два от фаворитите на шампионата ще се изправят пред трудни изпитания в опита си да се присъединят към вече сигурните четвъртфиналисти. Дотук към фазата на осемте най-добри продължиха Нидерландия, Аржентина, Франция, Англия, Хърватия и Бразилия.

От 17 часа в Ал Раян Испания ще има трудната задача да спре вдъхновения отбор на Мароко, който е и една от приятните изненади в турнира. Африканците излязоха като победител от група F, при това без да допуснат загуба срещу Хърватия, Белгия и Канада. Това ще бъде и едва второ участие на Мароко в елиминациите след 1986 г., когато тимът отпада точно на осминафинал. За сметка на това Испания е фаворит, но има какво да доказва, след като игра убедително единствено в първия си мач, спечелен със 7:0, срещу Коста Рика. Вторият мач от програмата, който е и последният в осминафиналите, е определян за най-непредвидимия.

От 21 ч. на стадион "Лусаил" един срещу друг излизат Португалия среща Швейцария. Португалците ще опитат да прескочат осминафиналите за пръв път от 2006 г., след като се препънаха в тази фаза през 2010 и 2018 г., а през 2014 отпаднаха в групите. Съперникът Швейцария също ще опита да сложи край на неуспешната си серия в осминафинали, където отпадаше през 2014 и 2018 г.

Още спортни новини вижте във видеото: