Политика

„България си има Меси и това съм аз“: В ГЕРБ имали два варианта за премиер

От Euronews България Euronews България

В ГЕРБ имат два варианта за редовно правителство – или лидерът им Бойко Борисов да е премиер, или някой друг, но с подписано споразумение за управление.

Това стана ясно от коментар на бившия премиер Бойко Борисов, който бе във Враца за откриването на тридневен семинар на младежите от ГЕРБ, съобщи БГНЕС.

Борисов се обяви още за българския Лионел Меси и каза, че по-добър премиер от него няма.

ГЕРБ има два варианта. Премиер си имаме – по-добър от мен няма, колкото и нескромно да звучи. Такова правителство на малцинството надали е най-доброто, което може за стабилност и разбирателство да се случи в момента. Още не е узрял политическият ни елит. И Меси е на 31 г., но като влезе, вкара първия гол. България си има Меси в това отношение, и това съм аз.

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ и бивш премиер

„Дори Асен Василев каза, че иска да се обсъжда със спокоен тон, но нека предварително да сложат по един подпис какво ще говорим - имаме законите по ПВУ, незабавно кадрово усилване на външната граница. Няма да подкрепим такава декларация за Нидерландия, защото там има много инвеститори. И на базата на това, без значение с кой мандат е, за мен единственото важно е да направим за кратко време правителство, да може да успокоим пазарите, да приемем законодателство, и ако има отговорна политическа класа - да се договорим“, казва още Борисов, цитиран от БГНЕС.

Според лидера на ГЕРБ вариантите са два:

„Можещ, знаещ, и гарантирано ще ви изведе от кризата – това съм аз. И друг премиер, който да им даде възможност да не се обвързват с нас, да подпишем този документ, да мине зимата и да решим въпросите на хората“, добави Бойко Борисов.

По неговите думи „антикорупционно правителство с физиономиите на Кирил и Асен е несъвместимо, те нарушиха основните принципи на правовата държава“.

Относно блокадата на Нидерландия за членството ни в Шенген, Борисов коменитира, че е против прилагането на контрамерки отстрана на София и че „ние трябва по най-бързия начин, за да не завлечем и Румъния, да направим правителство. За 20-30 дена да гарантираме сигурността по границата, и да влезем трите държави заедно“.