Политика

Демерджиев: Оградата по границата с Турция е изключително ненадеждна

От Християна Димитрова Християна Димитрова Журналист

След среднощното заседание на Народното събрание, тази сутрин парламентът започна работа с блиц контрол. В него участват служебните вицепремиери Атанас Пеканов, Христо Алексиев и Иван Демерджиев.

На въпрос на народния представител от „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров относно състоянието на съоръжението по границата с Турция, вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че оградата е изключително ненадеждна.

Тя е изключително ненадеждна и не може да изпълнява успешно функциите на такъв тип съоръжение. Обмисляме различни варианти как да направим тази ограда активна, така че да помага в по-голяма степен, това изисква известно време и финансов ресурс. Полагаме усилия в тази посока.

Иван Демерджиев, министър на вътрешните работи

„Събрахме всички дружества, които предлагат подобен род техника, проведохме една среща с много от нашите служители по места за да преценят кои от тези предложени технически решения са работещи и кои да бъдат предпочетени и внедрени“, посочи още Демерджиев.

Депутатите продължават работа отново с промените в Изборния кодекс, като се очаква и днешният парламентарен ден да бъде дълъг.

Вижте повече във видеото.