Euronews Primetime

Президентът не прие оставката на главния секретар на МВР

От Euronews България Euronews България

Президентът Румен Радев не приема подадената оставка от главния секретар на Министерството на вътрешните работи Петър Тодоров, съобщиха от „Дондуков“ 2.

Националната сигурност и МВР не могат да стават заложник на кратковременни конюнктурни политически амбиции, е позицията на държавния глава след като се запозна с внесените в президентската институция документи от Министерството на вътрешните работи и с депозираната оставка от главен комисар Петър Тодоров, се казва в съобщението.

Президентът не приема главен комисар Петър Тодоров да понесе отговорност за натрупаните през изминалите години проблеми в системата на МВР, за преодоляването на които работи от назначението си през август 2021 г. Професионалното ръководство на МВР не си затваря очите пред проблемите и не се опитва да ги прикрие, а работи за тяхното решаване, допълват от канцеларията на президента.

Не закъсня и реакцията на главния секретар Петър Тодоров.

"Благодаря на президента за високото доверие, което ми гласува. От тук нататък ще продължат с всички сили тези обновителни процеси, които сме започнали в МВР. Те са с цел сигурността и здравето на българските граждани и това да качеството на работата на служителите на МВР", каза Тодоров.