Политика

БОЕЦ занесе в парламента плакати срещу хартиената бюлетина, НСО ги скъса

От Euronews България Euronews България

Лидерът на ГД БОЕЦ Георги Георгиев влезе в сградата на парламента, за да протестира против подготвяното от депутатите в парламента връщане на хартиената бюлетина.

Днес сутринта сдружението протестираше до северния вход на Народното събрание, като влезе в пререкания с човек, който се представи като началник на охраната в парламента, предаде БТА.

„Бяхме застанали с плакат „Не пипайте кодекса“ и нашата цел беше да изразим, както отвън, нашата гражданска позиция, така и вътре в сградата на парламента, срещу опитите да бъдат върнати хартиените бюлетини“, коментира пред журналисти в кулоарите Георгиев. 

Той обясни, че са влезли в сградата на парламента с пропуски по покана на „Продължаваме Промяната“. 

„Опънахме си плаката срещу централния вход във фоайето, след което бяхме нападнати от двама господа, който ни скъсаха плаката, заяви Георгиев. По думите му няма пропаганда. Това е израз на гражданска позиция“, заяви той.

А народният представител от „Демократична България“ Кремена Кунева публикува видео, на което се вижда как служители на НСО късат плакатите на БОЕЦ срещу връщането на хартиената бюлетина с надписи „Не пипайте кодекса“.

„Гражданската позиция (разпънат плакат, на който пише “Не пипайте кодекса”), изразена от БОЕЦ подкрепена от хиляди българи, беше смачкана и потъпкана в Народното събрание“, пише Кунева.